Indkøring

Det er en stor ting, både for barnet og for jer forældre, når barnet for allerførste gang skal ud i verden på egen hånd. Det er jer der kender jeres barn bedst og ved hvad det trives bedst med. Derfor er indkøringsperioden også meget individuel. Nogle børn falder hurtigt til og trives med det samme godt med den nye hverdag mens andre har brug for en lidt længere tilvænningsperiode. Vi vil inden opstart tage en snak omkring jeres ønsker og forventninger til indkøringen så det bliver en rigtig god oplevelse både for jer og for jeres barn.

En indkøringsperiode tager typisk en uge-10 dage og kunne se nogenlunde sådan her ud;

Dag 1: På dag et kommer I på besøg om formiddagen når barnet er frisk, mæt og veludhvilet. Jeg og de andre børn venter spændte på at møde og velkomme jeres barn hos rØdderne. Barnet får i sit eget tempo lov til at udforske dagplejen og legetøjet.
Besøget varer fra typisk 1 – 2 timer.

Dag 2: På dag to kommer I igen om formiddagen. Barnet skal nu lærer at du/I kommer igen når I går. Vi snakker og hygger og når barnet er trygt og godt i gang med en leg (typisk efter 10-30 min) siger du/I farvel til barnet og går en tur på ml.10min – 1 time, hvad I har det godt med. Jeg sender gerne både sms og foto-updates så I kan være ‘fluen på væggen’ :-)

Dag 3: Dag tre vil typisk være en gentagelse af dag to, men barnet vil på dag tre være her i op til et par timer alene. Barnet spiser formiddagsmad med os andre.

Dag 4: På dag fire er dit barn måske klar til at lære at tage afsked i entreen.
Jeg tager imod jer, vi (barnet og jeg) taler lidt om hvad vi lavede i går og I tager (af hensyn til barnet) en kort afsked. Hvis I tøver vil barnet måske blive usikkert og utrygt, så det er vigtigt at I virker rolige, bestemte og glade ved afleveringen – også selvom I selv synes det er en lidt svær situation. På dag fire bliver barnet og spiser frokost.

Dag 5:  På dag fem afleverer I barnet fra morgenstunden og tager afsked i entréen. Vi hygger og leger, spiser formiddagsmad og frokost. Hvis I har mod på det bliver barnet og sover til middag. Når jeres barn er vågnet sender jeg en sms, så I ved hvornår I kan hente det.
Når barnet er vågnet foreslår jeg, at I lader det få lov at lege en halv times tid og evt få lidt mad før det bliver hentet. På den måde er barnet er frisk og mæt = glad når I henter.

Dag 6: Dag seks vil typisk være en gentagelse af dag fem. Herefter vil barnet formentligt være trygt ved mig og de andre rØdder og klar til livet som dagplejebarn.

Ovenstående er et eksempel på en indkøringsperiode. Som jeg skrev tidligere er opstarten meget individuel og vi gør det naturligvis som I og jeres barn trives bedst med :-) Det er dog vigtigt at sige, at jo mere afslappede og trygge I forældre er – jo hurtigere bliver jeres barn det også.

Jeg sender gerne fotos og sms’er i løbet af dagen ligesom I selvfølgelig er velkomne til at ringe/skrive for at høre hvordan det går.

Jeg glæder mig til at tage imod jeres barn :-)